Nanlite Forza 60 LED light Review
By Lenka de Hoogh
27/03/2022
Lenka de Hoogh

Wanneer je net als ik graag werkt met natuurlijk licht, zal je soms een locatie treffen waar het net wat te donker is om het alleen met de instellingen van je camera te redden. Uiteraard kan je gebruik maken van flitslampen, maar je kan ook de keuze maken voor continu licht. 

Ik ben zelf gewend om te werken met flitslampen, vooral toen ik nog veel in de studio schoot, maar ik was erg benieuwd naar de combinatie van werken met natuurlijk licht en het bijlichten met continu licht. Voor een shoot die ik had voor een onderneemster in een open keuken heb ik gebruik gemaakt van de Nanlite Forza 60 LED Light, hier mijn bevindingen:

Wat mij vooral blij verraste was hoe klein de lamp is. Ik ben van die grote lompe en zware lampen gewend, dus deze is echt een verademing om mee te nemen. Omdat het zo’n kleine lamp is heeft de ring een ander formaat dat een Bowens, dus om Bowens softboxen erop te kunnen zetten heb je een apart tussenstuk nodig. Er zit wel standaard een reflector bij en er zijn softboxen met een kleine ring die erop passen. 

Ik vind flitslicht meestal te fel wit licht in combinatie met natuurlijk licht. De kleurtemperatuur van de Nanlite Forza 60 LED Light is daglicht, dus perfect om als ‘bijlicht’ te gebruiken. Bij een flitslamp verstel je de intensiteit van het licht in stops, maar bij deze verstel je dat met een draaiknop zonder stops en zie je direct het effect op je te fotograferen onderwerp.

Voor het bijlichten in combinatie met natuurlijk licht zou ik de Nanlite Forza 60 LED Light zeker aanraden. Heel makkelijk in gebruik en het oogt heel natuurlijk op foto’s. Voor het werken in de studio lijkt hij mij minder geschikt en geef ik de voorkeur aan flitslampen.

Liefs, Lenka

Vind je dit leuk? Deel deze blog!

Dit vind je misschien ook leuk: