Energy update lente 2024: waarom dit dé tijd van het jaar is om in een new era of you te stappen.
29/03/2024
By Lenka de Hoogh
Lenka de Hoogh - Blog

Mijn sterrenbeeld is Ram, dus je kan je voorstellen dat dit helemaal mijn seizoen  is. Maar de start van de lente en een aantal andere bepalende factoren voor de energie die eraan komt, kan iedereen van profiteren. In deze blog wil ik je er bewust van maken dat de collectieve energie iets is waar je gebruik van kan maken als een extra boost. Vooral als je een nieuwe fase in wilt stappen in je business en naar buiten wilt gaan treden. This is the time.

Naast de astrologie die ik zo over je heen ga storten is de start van de lente altijd een seizoen van ontwaken en ontkiemen. We gaan ons automatisch lekkerder voelen wanneer de temperatuur stijgt en de bomen weer groen kleuren (zelfs ik met hooikoorts word er blij van). Na de eerste mooie lentedag krijg ik het standaard op de heupen en begin ik aan een voorjaarsschoonmaak, ik weet ook niet wat dat is.. herkenbaar? Het voelt voor mij altijd als een startpunt en dat begin ik kraag met een schone lei en blaas ik graag mijn structuur en rituelen weer nieuw leven in.

Van retrograde tot zonsverduistering

‘Activatie’ is het juiste woord voor de maand april waarin de energie flink wordt aangewakkerd, waar we nog lang op kunnen surfen.

1 april Mercurius retrograde: deze retrograde komt zo’n drie tot vier keer per jaar voor en duurt ongeveer 3 weken. Eigenlijk vraagt zo’n retrograde om het naar binnen keren en even goed na te denken over komende acties die je wilt gaan ondernemen. Maar omdat de retrograde plaatsvindt in het teken Ram, zal de boel iets vuriger zijn (sorry not sorry). Gebruik deze energie positief en laat je niet misleiden om in verharding te gaan zitten.

5 april Venus betreed Ram: de vrouwelijke sensuele en liefdevolle energie meets vuurteken Ram. En dat op mijn verjaardag! Dit is een echte hartopener en kan zorgen voor een creatieve flow. De energie wordt hier al vrij hoog, meer nog omdat er en eclipse aankomt. De intensiteit kan ook heftig voelen, zorg dat je goed gegrond bent, dan profiteer je vooral van de voordelen. 

8 april Solar Eclipse  (zonsverduistering): de zon en de maan komen op 8 april op een lijn met elkaar, wat betekent dat de maan voor de zon beweegt en het op sommige plekken op aarde voor even volledig donker wordt. Dit wordt gezien als een soort hoogtepunt van de lente. Zo’n zonsverduistering staat voor een refresh, losbreken, een nieuwe fase en ‘fearless action’. Eentje om rekening mee te houden dus!

20 april Jupiter – Uranus Conjuntion: en alsof de energie nog niet hoog genoeg was bundelen deze twee titanen van een planeten hun kracht, en dat gebeurt maar eens in de 14 jaar. Een quantum leap gaan maken met deze energie in je rug is een heel goed idee. Ook hier is het belangrijk om gegrond te blijven, want groeipijn ligt op de loer.

24 april volle maan in Schorpioen: tijd om je overlevingsmeganismen en overtuigingen aan te kijken. Deze volle maan lijkt een helende periode te zijn, waarin je de dingen die je tegenhouden mag loslaten. Heel belangrijk wanneer je gefocust bent op groei om niet alleen in de actie te gaan zitten, maar naar binnen te blijven keren om vervolgens weer vanuit alignment de juiste stappen te kunnen zetten.  

Treed naar buiten met deze force achter je

De lente is de start en de aanzet tot een hogere energie, maar met de komende astrologische gebeurtenissen wordt dit een mega boost. Brace yourself! Maar als je leert surfen op deze energie golf heb je een enorme wind mee in je rug. Het is niet zo dat de lente even een piek heeft in energie en dat deze dan weer wegzakt waardoor je momentum kunt missen. Je kan alleen langer surfen, als je nu al op de golf instapt. Deze hoge energie loopt gewoon door in de zomer en daalt pas weer met het starten van de herfst. Je kan je voorstellen dat wanneer je met je personal branding aan de slag wilt, wat gaat over naar buiten treden, dit dé periode is om daarmee bezig te gaan. 

Ik ben Lenka, Creative Director & Branding Fotograaf. Als jouw visual partner in crime help ik je naar een visueel sterk personal brand waarmee jij de top positie in de markt gaat claimen. Ready for a new era of you? 

Liefs, Lenka

Vind je dit leuk? Deel deze blog!

Dit vind je misschien ook leuk: